Teşebbüsçülerin heyecan verici iş fikirleri vardır ancak yeterli paraları olmadığı için hayata geçiremezler ve ihtiyaç duyulan olan anaparayı bulana kadar iş fikirlerini hayata geçirebileceklerine inanmazlar.

Teşebbüs anaparası firmalarından 100 binlerce TL alıp kurulan yeni teşebbüsleri her gün duyuyoruz. Ancak 100 binlerce TL harcayıp emeline erişemeyen ve kapılarını sonsuza kadar kapatmak zorunda kalan bir sürü teşebbüs de vardır ki: Fikriniz ve uygulama tasarınız, üzerinde iyi düşünülerek hazırlanmışsa hiçbir para miktarı başarılı olmanızı sağlayamaz.

Mükemmel bir iş fikriniz var ancak paranız mı yok? Bunun sizi durdurmasına müsaade etmeyin! Evet, uyumadan geçireceğiniz uzun günler olacak. Evet, çok stresli olacaksınız. Ancak bütün bunlar başarılı olmanızı sağlayacak.

İş kurmak istiyorum fakat param yok diyenlere yardımcı olacak ipuçları

1 – Bildiğiniz bir iş yapın

Keşfedilmemiş topraklara girmek yerine yeteneklerinizle ve bilgi birikiminizle irtibatlı bir iş kurun. Dış kaynaklara ne kadar az bağımlı olursanız o kadar iyi olur. İşinizi kendi uzmanlığınız doğrultusunda kurarsanız danışmanlara ve dış kaynaklı yardımlara ihtiyacınız olmaz.
Ayrı olarak bu bilgi birikimine sahip olmanız teşebbüsçülük dünyasına başarılı bir şekilde ve tehlikeyi göze alarak girmenizi sağlayacaktır.
2 – Yaptığınız şeyi herkesin bilmesini sağlayın

Ailenizi, arkadaşlarınızı, iş irtibatlarınızı ve daha önceki iş arkadaşlarınızı yeni işinizle alakalı bilgilendirin. Arayın, e-postalar gönderin ve sosyal medya profilleri aracılığıyla yeni girişimizin bilinmesini sağlayın. Arkadaşlarınız ve aile azalarınız haberlerin dağılmasına yardımcı olacaktır ve daha önceki iş irtibatlarınız profesyonel irtibatlarına markanızdan söz edecektir. Bu tür kökleşmiş pazarlama faaliyetleri şirketinizin daha geniş kitleler tarafından bilinmesini sağlayacaktır.

3 – Gereksiz harcamalardan kaçının

Bir sürü gideriniz olacaktır ve bazılarından kaçınmanız gerekecektir. Bu yüzden ihtiyaçlarınız için idare edecek kadar harcamalar yapmanız çok ehemmiyetlidir. Başlangıç evresinde kanaatkar olmak başarılı ve başarısız olma arasındaki çizgiyi belirleyecektir.

4 – Kredi kartı borçlarından uzak durun

İş kurarken kredi kartlarını kullanmanın akilane bir yolu ve akılsızca bir yolu vardır. Yeni bilgisayarlar, büro mobilyaları, telefonlar ve araç gereçler hızlı bir şekilde alınabilir. Ancak bunu yapmamalısınız. Her şeyi bir kere de almaktansa ve hepsini kredi kartına yüklemektense giderlerinizi finanse etmek için şirket gelirinizi kullanın. Para kazandıkça ihtiyaçlarınızı bitirme yoluna gidin. Borç stresini ve yükünü ortadan kaldırmak şirketinizin başarılı olma talihini büyük ölçüde arttırır.